Räcern är servad!

Om mig, Tävlingar, Uppladdning / Permalink / 0
Efter midsommarhelgen hade jag sjuk träningsvärk i framsida lår. Jag vet inte varför men tror att det beror på en brant grässlänt ner till vattnet som jag sprang upp och nerför ett antal gånger, barfota, och därmed spände mig konstigt. Midsommardagen var jag  ute på en tur på Bruksleden över Norra och Södra Landsberget. Orken inget fel men just framsida lår höll inte emot, alls.
Fantastisk tur på Bruksleden om 17 km och här kommer en bildkavalkad att fresta med:
 
Utav någon outgrundlig anledning vägrara kortet att hamna åt rätt håll....Jag sprang i alla fall rätt hela rundan...Det var bara när jag skulle ta bile tillbaka som jag råkade köra en mil åt fel håll först....Jag har heller aldrig påstått att jag har lokalsinne....
 
Trappen/stegen på utkikstornet på Norra Landsberget
 
Magnifik utsikt från tornet
 
Ja inte heller detta kort ville hamna åt rätt håll...men lycklig ändå
 
Istidens lämningar
 
En av alla härliga spänger (som inte heller vill vara åt rätt håll)
 
 
Bestämde mig för att det vila och massage som var botemedlet för att ha pigga ben till helgens utmaning, 64 kilometer hard core trail norr om Örebro runt Hällefors, Silverleden på en dag.
 
Så i söndags blev det vila och i måndags MTB. I tisdags begav jag mig till Johan på Ortus Friskvård för en genomkörare av benen. Han hävdar att jag är i fin form ("trots min ålder" la han till men jag väljer att inte höra hela meningar ibland). Och igår blev det 14 kilometer mycket lugn jogg.
 
Jordgubar och D-vitaminboosting efter att Johan servat räcern :)
 
Huvudet och kroppen är lika löpvilliga och ystra som kalvar som släpps ut på grönbete och benen känns sådär lite lagom oroväckande tröga - precis som det ska vara innan ett lopp alltså. Och så är jag löjligt svag för smicker och beröm. Det räcker med att Johans sa att jag är i grym form och att han servat en räcer - så blir jag en räcer. På lördag är jag en räcer...eller i alla fall en räcer i MTB-format.
 
Idag torsdag är det vila som gäller och så även i morgon. Fredagen kommer att vigas åt förberedelse. Har jag tillräckligt med energi i ryggan? Ska jag ha dropbag och vad ska jag ha i den? Räcker 0,5 liter vätska mellan vätskekontrollerna?
Det kommer enligt prognoserna att bli ett blött lopp - hur inverkar det? På mig, på kläderna på behov av torra strumpor?
Varma lopp har jag nu sprungit ett gäng och tycker att jag har koll på, men 8 timmar i regn - det blir premiär.
 
Lite av vad jag tänkt att ha på mig:
- Mina trotjänare från långa lopp: salomonkjolen och tröjan
- De ultimata skorna Innov8 X-talon
- Ullstrumpor från Injini
- Ny inköpt keps från franska Declaton. Köpt enbart för färgens skull
- Nya Salomon-västen proppad med energi, salt och vatten
- Min alldelles nyinköpta lättviktsjacka åker åxå ner i ryggan (i love rea). Blir regnet för vidrigt så har jag en back-up. Tänkte lägga en regnjacka, torr tröja och strumpor i drop-bagen också. Lång dag som ska vara njutningsfull kan kräva torrt....
 
Hursomhelst så är jag peppad och beredd och ganska förberedd. Våren har inte inneburit så många långa långa långpass som jag hade velat, men å andra sidan så är möhippor och lillebrorsbröllop inte fy skam det heller :). Och å en annan sida så sprang jag Aros Marathon (7 maj) 53 km i sjuk värme på 4:57 utan att vara nämnvärt sliten efteråt, alls. Så jag är vid gott hopp och mod.
 
En räjs räpårt kommer såklart efter loppet :)

Snart dags för Silverleden

Om mig, Uppladdning / Permalink / 2
Nästa helg är det Silverleden 64 km. Nu pågår nedtrappning. Svårt för jag är springsugen. Vilket är bra. Jag längtar. Det är också bra.
Har via paceonearth fått upp intresset för High Coast Ultra. Det kanske är nästa års utmaning?
 
Idag är också sista (förutom en halvdag i nästa vecka) siat jobbdagen innan sommarsemestern. som är lång i år. 16 augusti tänkte jag trippa in på kontoret igen. Innan dess många mil.
 
Har gått med i Juli spring till du stupar med bankgranti. alltså ska du springa lika många kilometer som  dagens datum, varje dag, men om du springer fler kilometrar dagen innan kan du spara, men du får inte ligga back. Jag börjar ju bra redan 2 juli med 64 kilometrar....

Spara och slösa...

Familj&vardag, Om mig / Permalink / 1
Piggelina skrev ett så kul inlägg om hur hon prioriterar i livet. Tänkvärt och kul och värt att göra ett eget inlägg kring. Här kommer mina tankar kring vad jag spederar pengar på utan att tänka och var jag är snålare än snålast.
 
 
Inga hämningar:
 
Utelunch: Har jag inge låda så har jag inte.
 
Lyxkaffe: Allts¨å Espressohuse ligger för nära jobbet...de tjänar en rejäl hacka på mig. Och utan gokaffe dör jag...tror jag.
 
Mat: Alltså jag vill köpa den mat som är bäst. Ekologisk och fairtrade och allt annat. Min man tycker ibland att jag handlar utan att tänka på kostnaden. Och det stämmer, så ibland tänker jag på kostnaden, men oftast inte.
 
Lopp: Vill jags pringa loppet så vill jag!
 
Löparskor: Behöver man nya skor så behövert man, men gärna på rea. Men å andra sidan gärna flera par....
 
Vin på restaurang: Köper inte det dyraste, men vill jag dricka vin så gör jag det. Gott och trevligt!
 
Snowboardkläder: Måste ha bra saker för det gör åkningen roliga. Men de gamla få minsann bli utjänta först
 
 
 
Visst mått av eftertänksamhet:
 
Frissan: Herregud jag klipper ju resten av familjen såjag kan lägga alla insparade pengar på mig.... men ids inte gå så ofta av tidsskäl...
 
Manikyr: Har börjat sköta om mina naglar. Är nu fast. Men går inte al in....
 
Vardagskläder: Är lite av och på. Ibland går jag al in och sen blir det inget på ett långt tag.
 
Skor: Kul att köpa men tar ju sån plats hemma
 
Restaurangbesök: Ibland så släper jag pånboken lös och andra gånger tänker jag efter ... å andra sidan är det så sällan...
 
Löparkläder: Det är kul att vara snygg, men å är ju lådan full som den är. men så har jag ju fastnat för det där med löparkjol, men så är ju den jag gillar bäst (Salomon S-lab) så väldans dyr.... Ge mig rea,, massor av rea!
 
Bil: Vi har en bra bil eftersom vi åker till Åre regelbundet, men vi använder den sållan, typ ara när vi åker till Åre. Åtminstone är det så vi framför det... mend et är sant-ich
 
 
 
Snålar värre än en smålänning:
 
Solglasögon: Jag borde prioritera upp detta men jag gör det inte. Förutom natt jag har ett par riktiga löparbrillor, men ur den billiga avdelbningen, så hamnar jag oftast på 150 kr från ICA Maxi, eller 49.90 kr från H&M.
 
Pulsklockor: Tycker att de är för dyra. och egentligen vill jag ju bara veta hur fort och långt jag springer. Och att de inte ska vara så himla komplicerade. Använder de jag har till de inte fungerar längre och då köper jag en begagnad....
 
Löparryggor: Hade min gamla i åtta år... Den var värdfelös men jag visste inte vad jag ville ha och de jag trodde jag ville ha var så väldans dyra. Köpte en ny och undrara varför jag inte prioriterat upp detta...men inser att nu kommer denna vara med mig i de nästkommande åtta åren...
 
Pedikyr och fotvård: Här borde man nkankse prioritera upp sina värdefulla löparkompisar...
 
Träningsresor: Som enskild företeelse eller i samband med lopp. Har snålat massor, inte prioriterat detta för mig själv....Är ju likosm en deal med övriga familjen och semester också...men nu ska jag på en resa på senhösten till Monteserrat med Pace on Earth. Kanske ändras detta efter det....jag hoppas det! 
 
Underkläder: alltså de syns ju nästan aldrig....
 
TV-kanaler: Kollar tup aldrig på TV. Och det jag vill se finns ju på play.
 
Vinterjackor: Suck vad drygt att köpa - dyrt och så svårt att välja. Fin till jobbigt eller sportig privat.... Äh den får hålla en säsong till.
 
Snowboard: har den gamla till jag blir tillsagd att nu är den för gammal.....
Till top