Typ av panik och det rycker

Om mig, Träning / Permalink / 0
Denna vecka bli väldigt udda träningsmässigt. I Måndags behövde jag vila (dessutom kom jga hem halv tio från jobbet). I tisdags bllev det dubbelpass (200m-intervaller på lunchen och styrka efter jobbet). I går ingenting. och egentligen hinns inget mer med denna vecka. Panik!
 
Men jag ska nog lura in 8-10 km i morgon och på fredag. Det går om jag håller tyst om det hemma....
För vi åker till Trysil i helgen - så långpasset byts mot långdagar på fjället. Och det är inte fy skam. Inte alls!
 
Efter tvåhundringarna i tisdags har jag haft ryckningar i högra skinkan. Sjukt märklig känsla . Undrar när dessa tänker sluta...

Uppfylld av....mig

Om mig, Träning / Permalink / 3
Med ganska taskiga förutsättningar. Egentligen. Ställde jag i mig på ett långpass i dag, på morgonen.
 
Gårdagen tillbringades mestadels ståendes i en friidrottshall som förälder och som tränare och som tränarförälder. Från klockan 11 till klockan 20:15. Matintaget var sådär. Och som avslutades hemma med innehållet i en halv kebabrulle (äter inte gluten) och massor av smågodis. Sov taskigt (vetemjöl i såsen?). Vaknade innan sex men småsov sedan fram till klockan ringde halv sju. Lite ur slag minst sagt.
 
Agnes gör en avgörande fällning över mållinjen. En fällning som gjorde henne till heat-segrare och med i A-finalen på 60m.
 
Straxt efter sju var jag utanför huset, löparklädd invänatdes gps-signal och med chia-pudding i magen. 
Tröööögt i benen. Kände mig hungrig, bajsnödig och kissnödig redan efter 400 m. Efter 8 kilometer kändes det fortfarande inte bättre. Bestämde mig ändå för en lite längre runda än vad jag första tänkt.  Efter ytterligare 400 m var det helt enkelt bara ett måste att stanna och gå in i en skogsdunge för att lätta på barlasten (evetuellt är detta mer än vad en del vill läsa...)
Och hej vilken skillnad. Nu kändes livet lättare och snart fick jag den här vyn. Som att springa rakt in i en akvarell. Skultuna kyrka visade sig från sin bästa sida.
 
Sen blev jag tvungen att kissa igen. Och äta min energibar.
 
Nästan 29 kilometer blev det innan jag öppnade dörren hemma. Det är här jag blir uppfylld av mig själv och fachinerad av min egen förmåga. Att faktiskt med dåliga förhållanden (sömn och mat) på lite trixigt underlag (nysnö/halt...)  avverka nästan 3 mil utan att fundera speciellt på det. Utan att bli speciellt trött och sliten. Det är coolt. Tycker jag.

Kiropraktorbesök 2

Om mig, Skador / Permalink / 0
I förrgår var jag hos kiropraktorn igen.
 
Jag känner mig lite som ett garnnystan. Ni vet hur det fungerar...ju mer ni når desto mer kommer det och man måste rulla ut hela för att hitta den andra änden....
 
Lite så är mina ben och framförallt det högra som knät krånglar på. Återkommer om det.
 
Först en kort reflektion på tisdagens löppass. Tufft pass som borde ha slitit på knät. Jag var beredd på det och hade både tejpat (som om det var en korsbandsskada) och dragit på en knä-skydd (för värmen). Eter passet var jag trött, men knät mycket bättre och jag upptäckte att en svullnad jag haft (men inte noterat förän nu) var bort. Mitt lite runda knä var bort och det där lite hårda och knotiga hade kommit fram igen...
 
Till kiropraktorn igen.
Förra gången så var han på gluteus maximus mycket, och till viss del utsida lår. Igår var det istället högt upp utsida vad (det har jag noterat själv förut också), hålfot, häl men framförallt höftböjare och insida lår, nära knät. Men jag blir helt klart bättre och bättre. Undrar vad det blir på torsdag nästa vecka? Men hursomhelst så känns det som om vi jobbar os framåt och att vi är på väg att hitta garnnystanets ände.
 
Nu har jag slutata med Voltaren och jag känner inget mer för det. Känner inget alls faktiskt. Köpte i förrgår även sådan där snygg blå kineslogogisk tejp som ska vara så bar. jag har aldrig testat själv, men hej varför inte. Det skadar inte att pröva. Nu har jag ett blått smalt kryss över där senan löper vid knät och ner över det "hårda" stället högt upp på vaden. Jag kunde ganska snabbt konstarera att den där mikrolyftningen av huden (som ska ske) skapar genomblödning så som det är utlovat. Vid nedre delen av låret blev jag faktiskt alldelles varm.
 
Tejpen sitter även otroligt bra. Barar man rundar av hörnen. Nu har jag haft tejpen sedan i osndags kväll och tejpen har till och med överlevt två simpass!
 
Ha en bra helg! Själv ska jag viga lördagen år friidrottstävlingar och en del av söndagen till ett långpass.
Må gott!
Till top