Det kan svänga fort

Om mig / Permalink / 1
Hann knappt publicera föregående inlägg innan livet kom emellan. Jobbresor och födelsedagar och kalas och mer jobbresor går inte att kombinera med att jag åxå är borta på helgen.
 
Inte bara borta hela den 10:e utan även är i bubblan på fredagen, när jag nyss kommit hem från att ha varit borta hela veckan. Och sedan ska åka bort igen på måndagen för ytterligare en vecka. 
 
Det känns inte juste. Inte mot mig. Inte mot barnen. Inte mot mannen. Bara stress och dåligt samvete samt en känsla av att familjen denna gång inte tycker att det är okej. 
 
Känns sorligt. Känns skönt. 
 
Hade ju bestämt mig för loppet. Hittat tillbaka till motivationen. 
 
Men kroppen är inte helt med mig. För mycket av explosiv träning jag inte är van med har satt spår. Skör. 
För lite sömn. 
För mycket stress. 
Återhämtning på bottennivåer. 
 
Nu går jag istället in i en period av lustträning. Skiter i lopp och prestationer. Njuter av att kunna upptäcka Jönköping, Paris, Angers och Becancon i löparskor utan att ta hänsyn till ngt lopp. Inte dumt det heller. 
 
Några månader av lite simning, lite styrka, lite MTB, lagom långa pass klädd i löparskor i skogen, snowboard och kanske lite längd runt nyår. Lite så. 
 
Sen nästa år och nya utmaningar. Få se vad det blir  Jag har mina ideer....

Motivation på uppgång

Om mig, Uppladdning / Permalink / 0
Motivationen är inte där den var innan UV90, men det hade jag (nog) inte räknat med. UV var ändå det stora målet och SUM en eventuell bonus, om kroppen skulle hålla.
 
Nu har kroppen hållit och även det mentala. Jag älskar fortfarande träningen men den där vilja att göra mer än att mysträna har inte riktigt infunnit sig. Men nu börjar den återkomma. Med lite sällskap så har det blivit framförallt träningsmämngd på slutet men även en hel del kvalitet.
 
Tidigare hade jag ganska högt uppställda prestationsidéer kring SUM men känner nu att jag faktiskt ska backa tillbaka till ursprunget och släppa presationsidéerna och istället springa med 100% hjärta och ha en fantastisk dag med vänner, en dag för upplevelse och njutning. Och faktiskt själv göra det som jag säger åt mina friidrottsungar att de ska göra; "göra ditt bästa, gör ditt bästa lopp idag utifrån där du är just nu"

Motivation

Om mig, Post race / Permalink / 6
Direkt efter Ultravasan var jag taggad som f-n. Nu jäklar skulle jag krossa på Sörmlands Ultra (SUM) 10 oktober....
men...
Jag känner mig inte lika taggad nu...Jag är fortfarande nöjd och oerhört stolt över Ultravasan (även om den börjar blekna och jag minns den som en ljuv dröm).
 
Jag vill fortfarande springa, men är inte motiverad till att nöta de där långa långpassen, eller att driva upp tempot. Utan mer lite mysig prestigelös löpning. Eller MTB lika gärna. Känner liksom inte att SUM är så viktigt längre. Funderar på om jag verkligen ska springa....
 
Helt nya tankar för mig och jag vet inte ritkigt hur eller om jag ska bejaka dem. Så jag gör lite både och. Tvingar ut mig på lite längre (men inte jättelånga) pass och en del lite snabbare men byter gärna pass mot MTB...
Hur jag ska göra den 10:e? Vet inte. Kankse jag avgör dagen innan...
 
Tänker att det kanske är lite sunt också. Sunt att tävlingen inte etyder mest att det inte gör något om övriga livet får ta överhanden....
Till top