Jag behöver nog vila

Om mig, Skador, Träning / Permalink / 2
Jag har aldrig varit i så bra form som jag är nu. Stark! Snabb!
Men jag har heller aldrig varit så skör.
 
Även om jag inte, helst, vill kännas vid det så tog två tremilslopp på 6 dagar hårt på kroppen. Jag fick känningar i framsida och baksida lår samt vader som inte ritkigt vill ge sig. Mina träningspass pendlar mellan topp och botten, från bästa passet någonsin till riktiga skitpass där det inte finns ett uns svar i kroppen.
 
Under senaste jobbresan fick jag dessutom någon liten ettrig magbassilusk som gjort och fortfarande gör att magen är i olag.
 
Jag har försökt tränat på ändå - tänkt att snart ger det sig, men jag känner mig sliten...och fast det ligger långt ifrån min personlighet så måste jag nog inse att kroppen skulle må bra av lite vila.
 
Kommer att träna ikväll - få se vad det blir - lite lugn jogg och lite styrka och elelr lite 200 m intervaller. Jag komemr tt köra efetr lust och väder.
I morgon lugn jogg med friidrottsungarna (jag är tränare :)
 
På torsdag åker hela familjen inklusive min Mamma , Brorsa och hans Sambo på semester. Jag hade en tanke på att "shit vad jag ska träna, och vad kul att få göra dte med Brorsan och hans Sambo" (de tränar mycket och är väldans duktiga på det som de gör  - thriathlon, längdskidor...)
Men jag vet inte längre - huvudet har lusten, men kroppen känner sig tveksam. Jag ska ta varje dag där nere i taget - känna efter vad jag vill. Men en sak har jag betsämt mig för - simma ska stå högst upp på listan och jag ska träna voltvändningar och fjärlissim.
 
Må så gott och så ses vi i slutet av nästa vecka

6 länder på 3 dagar

Om mig, Träning / Permalink / 0
men bara löpning i ett.
 
Med jobbet åkte jag denna veckan torsdag-lördag följande rutt:
Västerås-Stockholm-Frankfurt-Strasbourg-Metz-Luxenburg-Liege-Eidenhoven-Amsterdam-Stockholm-Västerås
 
Det är mycket...och långt...
 
Löparkläderna givetvis nerpackade.
Vi sov i Strasbourg och Eidenhoven och jag såg fram emot tidiga mornar och löpande upptäckarlusta.
 
Klev upp kl 05.00 i Srtrasbourg och fick en magisk mil i mörkret längs kanalen till EU´s huvudkvarter, runt fantastiska kyrkor och katedraler och i slingrande gränder. I spöregn. Men i ett ljummet spöregn.
 
Såg direkt fram emot nästa morgon då jag planerade 2 mil länga kanalerna i Eidenhoven. I ljummen sensommarvärme. Ställde klockan på 05:30. men...ingen klocka ringde. Missade i förvrriringen bland dagar, länder och städer att jag larmade för ringning en vardag fast det i morse var lördag. Vaknade 07:16 och insåg att det inte skulle hinnas med en endaste liten kilometer.
Fan!
 
Får bli en halvruggig, småregning halvmara i vanliga Västerås i morgon bitti istället...
 
Men redan i slutet på nästa vecka kommer löpningen bli betydligt varmare - då väntar semester i Egypten. I morgon packas bikini och sporttop tillsammans med solkräm.

Skotest Pearl Izumi M3 och N2

Kläder&sånt / Permalink / 0
M3orna är mina nya absoluta favoriter! Alla dagar! n fantastisk wow-känsla. 
 
Hade kankse kunna haft en halv storlek större, men det är inte säkert....och de är absolut inte små.
 
Första gången jag sprang i dem kunde jag inte få nog. Vilka roliga skor. De sprang av sig själv och jag kom hem efter nästan 2,5 mil och det snabbaste långpasset denna säsong. Jag fick springa som jag ville.Fick en finfin mitt/framfotslöpning och det kändes som om jag tassade fram i mockasiner trots den stabila och fina stötdämpningen.
 
Två dagar senare sprang jag i dem igen - med en seg känlsa i kroppen....och jag kunde genast konstatera att om man inte orkar ha driv i steget så springer de defentitivt inte av sig själva. Skorna kräver driv och när de får det så ger de så mycket tillbaka.
 
 
 
Testade N2orna på lite blandad trail
Inte samma wow-känsla men en bra sko. Den lämpar sig bäst för löparspåret då den blev väldigt hal på fuktigt och hårt underlag som rötter, sten och hällar. Alternativt om man vet att stigen är relativt oteknisk, ni vet en sån där lätt slingrande barr-dröm. Där skulle de komma till sin absoluta rätt.
Till top