Äntligen skogen

Komplementträning, Om mig, Träning / Permalink / 1
I tisdagskväll kunde jag inte längre hålla mig. Pannlampan på och sedan ut i Rocklundaskogen för att ta mig an MTB-spåret.
 
Det är INTE samma sak att springa trail på delvis snötäckta stigar. Underlaget beter sig inte som jag är van vid. Etyt sådant där pass då tiden jag är ute räknades mer än antalet kilometer. Innan jag kom hem hade jag ändå avverkat 15 njutningsfulla kilometer.
 
Precis i slutet på bägge varven kom jag till kommunens snöttipp....stigen, ja eller bvad man ska kalla det, gick tvärs över. Är det detta som kallas tuff och teknisk terräng på en banbeskrivning :) ?
 
Igår på lunchen stack jag ut i skogen igen på lunchen. 15 kilometer då med. Men jises vad tröga ben. De 15 kilometrarna kvällen innan hade tagit hårt. Och vanligtvis blir jag pigg av träning, inte nu. Jag var som ett lik resten av dagen...och idag kände jag att förkylningen lurar...igen. Dagens morgonträning bestående av en crawl-pass ställdes med rask takt in. Jag hoppas att jag kan mota bort otyget så att jag kan ha min löpargrupp i morgon....men vill inte äventyra något inför nästa vecka resa till paradiset...ÅRE!

Lycka är ett smärtfritt lånpass

Om mig, Skador, Träning / Permalink / 1
Ibland är känsla och sanning inte alls samma sak. Tyckte att dte blivit dåligt med träning denna vecka, dåligt med kvalitet...men med ett summerande så har jag springit på bra:
1 backpass; 8x1minut
1 intervallpass; 6x1000m
2 distanspass
1 långpass
3 styrka-stretchpass
och kan summera ihop vecka 8 med 65 kilometer
men räkna jag ihop senatse veckan söndag-lördag blir det 90 km (såsmåningom ska iof den distansen avverkas på en dag och inte sju....)
 
Dock ingen simning denna vecka - det gick helt enkelt inte ihop sig.
 
 
Igår var det långpasss. Det var lite tufft motivationsmässigt att komma ut. Jga vill springa i skogen, men skogen är jättefull med snö... så det blev istället runt Skultuna kyrka. Det är inte ett pass som är väldigt inspererande, mer get the job done. Jag lyssnade på Löparsnack-podden. Den är bara sååååå bra. Och extra kul var dte att lyssna på Staffan. Efter 35 minuter var motivationen påplats igen, och tempot snabbare än jag kunde tro med tanke på gårdagens tusing-intervaller. Kul. och en skön känsla.
 
Efter ca en timme kände jag ngt i knät. Jag är mycket lyhörd på mitt knä nu. Överdrivet säger kiropraktorn, men jag är orolig. Visst det kan verka överdrivet att tycka att det inte ska kännas ngt när man springer nästan 3 mil, men hej, tre mil är bara uppvärmningen på Ultravasan....
 
Men känslan försvann och kom inte tillbaka. Kunde väl hemma nptera 28 smärtfria kilometer. Lycka!
 
 
 
På onsdag ska jag ut i skogen i alla fall. Nu kan jag inte hålla mig längre.

Mössa och målbeskrivning

Kläder&sånt, Om mig, Träning, Tävlingar / Permalink / 0
I måndags kom mössornas mössa.... (snabbhetspremie från Jättelångt)
 
Jag testade den per omgående - den klarade av 8 tuffa backintervaller galant. 
 
Sprang med Västerås Löparklubb. Jag och två lågbenta killar. Jorå jag fick slita på. Nyttigt! Aaaaaningens trött när jag kom hem (och uppenbarligen inte helt 100 frisk ännu).
 
På instagram har jag hittat en inlägg från MIlebreaker som EXAKT beskriver 2015 för mig och de löparutmaningar som jag har (jag tänker på Jättelångt 68 km och Ultravasan 90 km)
 
 
Till top