Tejpning

Om mig, Skador / Permalink / 1
Har rätt lätt för att nörda in mig i sakerr som intresserar mig och som innebär stor nytta. Sådant skulle t ex kunna vara tejpning av idrottsskador....
 
jag är helt kär i kinesologitejp. Den sitter bra och den har en så trevlig stretch att jobba med. Men men måste ju kunna lite mer än att tycka att den är trevlig för att man ska kunna tehpa...
 
Jag har på senaste tiden tittat på youtube och jag läser artiklar och har nu skickat efter en onödigt dyr bok också...men täker att det betalar sig många gånger om.
 
Fick tipset om en sida på nätet, Skadebutiken. Här fanns det massor av godis. Och nästa gång blir det att skicka efter tejp med kurbits-mönster på. Den kommer att slå svart, hudfärgad, rosa och blå med hästlängder (kurbits är ju mönstrenas mönster...)
 
Bild ärligen snodd från Skadebutikens sida
 
Förutom vaden som blev ritkigt lyckat tejpad så har jag exprementerad mig fram vad gäller tehpning av löparknä, och med oerhört bra resultat. är har jag faktiskt inte hitta något om att de ska gå, men nu kan jag i alla fall. men sen är ju frågan om det fungerar å ritkigt, rent fysiskt eller om det är mest mentalt. Men det struntar jag i. Bara det funkar :)

Äntligen sommarvärme och en summa av 95 km

Om mig, Träning / Permalink / 0
För något år sedan hade jag ganska nogrann koll på vad jag hade som veckodistansrekord. Jgakommer åxå ihåg dn veckan jag hade sprungit 68 km och hur jag tyckte att det var en enorm mängd jag lyckats prestera. Men saker förändras och normaliseras. Nu är 68 km en normalvecka.
 
Den här veckan tycker jag att jag har tagit det rätt lungt  men summerar 95 km. Vet inte om jag sprungit längre någon annan vecka men jag vet att jag aldrig förr haft en sån här känsla i kroppen...jag ser på klockan att veckan har inneburit 95 km, jag ser på klockan att jag varit ute en massa tid. Men kroppen svarar gladare än en yster hundvalp. Mer, mer, mer, hopp, studs, leka.... Känns mer i kroppen som en vilo vecka - pigg och yster och sugen på äventyr, men utan den där lute tunga frustrerande känsla som vila kan ge. I´m alive and I´m running :)
 
Helgen innebar i alla fall nytt distansrekord över en helg för mig. Drygt 6 mil blev det. Nästan 37 km på lördagen och drygt 23 kilometer på söndagen.
 
Vaden tejpad och den blev magiskt - den samarbetade suveränt trots fartökningar och backar. Behåller den tejpad idag med för att kunna leka "lite" backe. Safar lite.
 
Och Äntligen kom värmen och tröjan kunde flyga all världen väg - ren och skär glädje att känna solen värma kroppen och boosta med D-vitamin.
 
 
 
Jag hittade nya stigar i helgen. ren löparorgasm. De böljande lungt upp och ner och ringlade sig harmoniskt fram i en ljum försommarskog som genomlystes av solen. Naturen från sin bästa sida. Jag var tidigt ute och fåglarna hade morgondisco. Lovely!
 
 
 
Jo jag hade ju vaden tejpad....och vi kan konstera att man blir brun om benen av löpning - inte bara just där tejpen setat dock.... Klänning på jobbet idag, jovisst :)
 
 
 

Vårruset och vaden

Om mig, Race Report, Skador / Permalink / 0
Jag började värma upp med en vad som protesterade vilt, men ju fortare jag sprang dessto mindre ont gjorde det....så jag sprang.
Sprang med min, snart, 10 åriga dotter som drog runt de 5 kilometrarna på 22.28  minuter (så stolt över min duktiga, fantastiska dotter). På grund av en rammrlincedent för en av min dotters kompisar, som jag hjälpte upp, sprang jag förtsa kilometern på runt 3:30 för att komma ifatt dottern igen.
Och detta är så märkligt. Jag upplevde inte den första kilometerna eller loppet som ansträngande - utan mer som en lite snabbare jogg. I de ben som jag inte under träning har någon som helst snabbhet i sig fans det under Vårruset hur mycket snabbhet som helst - och ork att hålla snabbheten länge.
jag tror att det dela har att göra med att jag är bra trränad - i och för sig i terräng och för längre distanser - men framförallt beroende på att jag med dotterna springer utan stress och press, jag bara springer för hennes skull för att peppa och puscha henne, för att det är så roligt. Lite som när jag springer långlopp....samma känsla.
 
Vaden kändes inte under hela loppet och inte speciellt efteråt heller...men stelnade till senare på kvällen. Tog mig då an Akutpaket 1.3:
- 2 Voltarentabletter
- 1 hårdhänt Voltarengelmassage
- Stretch
- 1 värmekudde
 
Dagen efter mycket bättre men återigen en stelnande känsla mot kvällen...Akutpaket 2.6 plockade fram
- 2 Volatrentabletter på kvällen och en på morgonen dagen efter (idag allstå)
- 1 hårdhänt Ormsalva-massage
- Stretch
- Värmekudde
- Löpvila
- kinesologitejp
 
Känner ingen smärta i vaden nu men är öm som träningsvärk på utsidan. Test ikväll i terrängspåret. Har gott hopp.
Till top