Ultravasan 90 närmar sig, men först AXA Fjällmaraton

Om mig, Träning, Uppladdning / Permalink / 0
Idag sprangs sista långpasset innan AXA (8 aug) och därmed även innan UV90 (22 aug).
I förrgår sprang jag 16 vändor upp och ner för Vedbobacken, planen var 20 men knän och vader rådde mig att avbryta.
Jag är rätt sliten. Passen var tunga. Inte bara för att de föregicks av 14 dagar på Sicilen med mer värme, soltimmar och prosecco än vad jag vanligtvis konsumerar, Men även för att jag fick till en hel del bra träning. Över 60 km bägge veckorna. Endast tre dagar utan morgontidig (start vid halvsex-sextiden) löpning. Huvuddelen av passen med god marginal över 10 km (ett pass om dryga 5 och ett pass på över 20 - resten runt 11-13 km). Även om dagarna i övrigt bjöd på en hel del solstolsvila så blev sömnen lite lidande.
Men det är inte bara drför det är tungt. Det är mentalt jobbigt nu...så som det alltid är innan lopp. Det sista långpasset är tungt och intervallerna tröga. Det är med andra ord precis som det ska vara....
I morgon åker vi till Åre och från och med då ska jag trappa ner på mängd och upp med fart.
Se ya!

Med hälsning från Sicilien

Om mig, Träning / Permalink / 0
 
Efter en veckas rundresa på Sicilen har vi nu landat på nordkusten nära Cefalu.
 
Veckan innan har vi varit på sydvästkusten (Selinunte), på sydöstkusten (Noto) och på Etna. Och jag har sprungit på alla ställen. Förra veckan fick jag ihop 66 km och många höjdmeter. Nu bor vi bredvid ett berg så prognosen för höjdmeter ser riktigt riktigt bra ut.
 
Det är varmt. Så det blir tidiga mornar. Halv sex ringer klockan. Sen springer jag 1-1,5 h. I med frukost och sedan sova dryga timmen i solstolen innan de andra vaknar vid 9-tiden. På seneftermiddagen börjar kolhydratsladdningen inför nästa dags morgonrunda - prosecco 😎
Det går åt en hel del Resorb å sånt. Minst två om dagen. Svettas så att säga ymningt både bredvid polen och under löprundorna.
 
Här kommer ett morgonlöpskolage från Sicilien:
 
 Cefalu
 
Bergspass i Cefalu
 
På Etna
 
Morgon i Nicolosi vid Etnas fot. Runda upp på en gammal krater
 
Noto
 
Selinunte
 
Scala di Turchi - jodå jag har civila kläder åxå 😎

Sicilien och Åre

Familj&vardag, Om mig / Permalink / 1
Nu åker jag och famiiljen till Sicilen. Hur det blir med löpningen där vet jag inte mer än att jag givetvis ska springa. Men löpningen kommer att bli på fler villkor än mina egna;
- hur tidigt orkar jag gå upp (vad gjorde vi kvällen innan)
- hur varmt är det
- vad ska vi göra under dagen
- var är vi (vi ska åka runt en del)
 
Tänker att alla pass som blir är bra pass och ett varannan dag ska jag få till och jag tänkte satsa på kvalitet som i backe. Bland annat så ska vi besöka den här skänheten som bara ropar "Patrizia kom och spring upp på mig"
 
Vulkanen Etna
 

Väl hemma så ska vi bara byta innehåll i vsäksorna innan vi drar till vårt paradis i Åre. Där väntar ett gäng höjdmeter i form av AXA Fjällmarathon.... Bland annat på Ottfjället...Men jag hoppas hinna med några rader dessemellan.
 
Ottfjället
Till top