MTB och ett tips för dig med stela vader

Komplementträning, Om mig / Permalink / 0
Jag har köpt en ny leksak! En rejäl MTB. Och för den som cyklar MTB kan jag berätta att den har 29'' hjul.
Jag har ju aldrig förrut haft eller cyklat MTB, men jag har förstått att 29'' hjul är något aldelles extra.
 
Tanken med att jag köpt en MTB är att jag ska få in lite mer komplementträning. Jag har ju simmat förut men kommit ner i en rejäl motivationssvacka vad gäller simningen. Det är tidigt och kallt och framförallt är det inte i skogen. Så när jag fick chensen att köpa en förmånscykel via jobbet var valet självklart.
 
Ingen kommer ihåg en fegis tänkte jag och begav mig ut i skogen. Och varför börja men en kortare och lätt runda. Eller jo det gjorde jag på vägen till den ritkiga skogen.
 
Det är en snabb sak jag köpt. Jag drog runt det lilla 1,6 kilometer långa motionsspåret nära huset och drog sedan mot det ritkiga MTB-spåret i Rocklunda. Alla säger att det är en svårt spår - men jag tycker u att det ärr lätt att springa och hur svårt kan det vara att ta sig runt på MTB?
 
På vägen dit tog jag mig igenom en trädridå på en stig som jag brukar springa. Herregud vad med rötter och skit det (tydlugen) är där. Ganska stukad äver min oduglighet och besbviken på att cykelan inte alls var speciellt kul fortsattae jag mot Rocklunda. Då ser jag att njag inte slagit på stötdämparen fram. Inte konstigt att det inte gick så bra. Fick nytt mod. Väl i Rocklunda inser jag vilken extremt dålig teknik jag har. Eller total avsaknad av teknik. Men det gick bättre och bättre och efter bara någon kilometer så var jag rätt hygglig. Hade kunnat åka fortare på många ställen men fegade ur efetrsom jag inte ville riskera att ramla och pajja benen. Farten får komma senare. Blev styrsk och bestämde mig för att ta den långa rundan. På slutet blev jag märkbart trött i handlederna. Att om man aldrig förut cyklat MTB ge sig ut på ett 1,5 timmes pass i väldigt teknisk terräng är väldigt likt mig, men kanske inte att rekomendera... Men det gick rätt bra. Gick i de allra brantaste partierna (ner för att jag fegade ur och uppför ibland på grund av avsaknad av teknik) och där det var som mest stenigt.
 
 
 
Jag har inte tränat på hela veckan - har lydigt följt Buuds råd om att vila fram till lördag. Och att nu få komma ut och svettas och bli trött var otroligt befriande. Och att kunna göra det utan att fresta på vaderna.
Fick härlig träningsvärk i baksida axlar -- love it!
 
 
 
Och så avslutningsvis ett tips för dig som har stela vader.

1. Intag oförsvarliga mängder champagne (minst enochenhalv flaska)
2. Dansa vilt och relativt konstant i 3-4 timmar
3. Glöm inte att ha relativt höga klackar för att inte provocera vaderna för mycket
 
Dagen efter är du visserligen aaaningens trött och har aaaaningens ont i fötterna. kankse är dina redan tilltygade naglar, ännu mer tilltygande. Kankse har du en envis huvudvärk och en raspig röst. MEN vaderna! Vaderna är i princip symtomfria. Och du kan återigen springa!
Till top