Aros marathon står för dörren

Om mig, Tävlingar, Uppladdning / Permalink / 3
50 km från Enköping till Uppsala den 7 maj.
 
Har inte hunnit träna så mycket som jag velat - det får bli ett bra långpass helt enkelt. Tänker därför inte heller vila något speciellt inför detta eller dra ner på träningen. Kör på som vanligt men lägger in två vilodagar, torsdag och fredag. Det får bli bra.
 
Nästa tävling är Silverleden 64 km. Kommer inte att hinna träna som jag vill till den helgen heller. Almenackan bjuder helt enkelt på lite  mycket som inte är löparbetonat; en möhippa, ett lillebrorsbröllop, en Bergamoresa och en Rotterdamresa för mycket. Men håhåjaja...jag är i alla fall grundtränad och det kommer bli hur bra som helst :)

Träningshelg - äntligen!

Om mig, Träning / Permalink / 0
Efter en hel vecka med halsont så var jag oveloaded med energi när helgen kom, dessutom var halsontete borta sedan fredagen.
Inledde lördagen med 24-25 kilometer trail på vacka etapp 7 och 8 på Bruksleden. Tog det ganska lugnt och bara njöt. Smolket i bägaren var att det gjorde ont i magen  där jag haft ont länge. Redan eftr åtta kilometer var det rätt påtagligt. Stannade för att rätta till ryggsäcken och kom knappt igång med löpningen igen efetrsom det gjorde ont. Bestämde mig för att skita i det och mot slutet av sträckan var det mycket bättre, smärtan hade istället letat sig ner i ljumsken. Men den smärtan är välbekant och jag vet att den beroro på stel höftböjjare och insida lår.
 
 
Energin pch lutsen var på topp. och eftersom inget annat var inplanerat under dagen tog jag ut min mTB på luftning. Sist jag var ut var i höstas.
I snöblandat regn gav jag mig ut. Ringrostig, men kalla fingrar och rötter som var överjävligt hala. Jag pendlade mellan "juag brukar ju vara rätt bra på det här" "jag ger upp, jag går" "nä nu vänder jag" "shit vad kul"
Den sista vann och efter nästan två timmar var jag hemma igen. Rundan tog minst 20 minutrer mer än den brukar men roligt hade jag. Lite blodvite, men det är rätt coolt det med...
 
 
Hade från början tänkt att springa med Westeros Trail Running Society ute på Ängsön, men fick bestämma om på ghrun av annan motgontodig familjelogistiki. Men hörde efteråt att Rodde som är supersäker på föttrena ute på stigarna trampat så pass snett att det blivit både fraktur och ligamentsskador. Fick en tankeställare, jag som springer själv i skogen så ofta....jag måste lägga ner åtminstone en elastiskt binda och inte slarva med att strunta i att ta ryggan med mig....
 
På söndagen hade jag hand om 2 friidrottsträningar och fick ihop 8 km på egen hand. Stela ben med träningsvärk efter gårdagens MTB. När jag drog i väg till det första friidrottspasset hade jag märkbart on i magen, men det släppte. Och senasre under dagen och på kvällen kände jag nästan ingenting. Vänder det nu?
 

Gynekologiskt sett är du i toppskick

Om mig, Skador, Träning / Permalink / 1
Jo det var vad jag fick höra när jag var hos gynekolog Herr M i går och kollade så att äggledare med mera såg friska och krya ut "Gynekologiskt sett är du i toppskick"
Vad säger man, vad svarar man på sådant?
"Tack, kul att du tycker det"
eller
"Åh tusan, för att ha fyllt 40 eller även jämfört med en 25 åring?"
eller
"Öh tack, vad bra"
 
Jag mumlade något lite åt det sista hållet, men visst hade det varit kul att säga något annat er unikt.
 
Med andra ord är det inte därför jag har ont...
Fick även reda på att för tjocktarmscancer har man oftast känningar på vänster sida - och inte höger som jag har.
 
Letandet fortsätter och vem är proffs på muskler och desstom en som taggas av lite klurigheter om inte Johan på Ortusfriskvård
Han har en teori. och smärtbilden på magen stämmer ganska bra
Jag tog igår en taggig boll och gav på triggerpunkten (och resten av ryggsidan också för säkerhets skull). Och jag vet inte om det är önskedrömmar, men jag tror att det är lite bättre idag. Hoppas jag.
 
I övrigt är jag förkyld med ont i halsen. Det är tacken när man är hemma och vabbar... I väntan på att komma igång igen så har jag tagit mig an 30 days of yoga challenge  Alldeles gratis och ligger på you-tube. 15-30 minuter är varje utmaning. Jga ska ta mig an 4:an idag. Och när jag kommit igång tänkte jag fortsätta - att få bort lite stelhet kan aldrig skada.
Till top