Mörkerlöpning i skogen

Om mig, Träning / Permalink / 0
Tog mig ut i skogen ikväll trots den lite sena timmen. Kände mig nästan förväntansfull. Har aldrig sprungit i skogen. På stig. Med pannlampa förut. 
Det är mörkt. Och det häftiga är att sinnena stärks. Den lilla pannlampan lyser upp nära mig och det glimmar i skogen av reflexerna som märker upp MTB-spåret som jag springer på. Jag hör mycket bättre än vanligt. Ljuden blir tydliga. Jag märker snabbt att jag springer med hörseln och känseln. Det är häftigt. Mindre häftigt blir det när jag har någon kilometer kvar och batteriet i pannlampan plötsligt blir trött och till slut jättetrött och slocknar. Tekniken är inte med mig idag. GPS-klockans batteri tar även det slut. 
 
Det blev ett underbart,kravlöst, spännande pass där jag bara sprang. Så som det kändes bra. 
 
Kommer definitivt att göra om det. 

Allergiutredning

Om mig / Permalink / 1
Jag är pollenalergisk.
Ganska mycket pollenallergisk.
Får ofta problem med mina bihålor.
Har nu haft konstanta bihåleproblem i över ett år.
Fick remiss och har röngat bihålorna och de är lite ansatta/ igensatta...typ
 
I alla fall så är jag nu inne i en loop där jag utreds. Vad är jag allergisk mot? Fungerar luftcirkulationen i bihålorna?
5 december är det dags för utredning.
 
Få se vad dommen blir.
Ska bli skönt att få veta så att vi vet vad som behöver göras.
 
När bihålorna fungerar igen kommer jag ju att få en suverän syreboost.
Jädrar vad jag kommer att springa fort :D

Förkylningstider

Om mig, Träning / Permalink / 0
Många är förkylda nu...
Mina barn var förkylda förra veckan...
I söndags morse vaknade jag med en känsla av att en förkylning var i antågande...
 
Jag trotsade och förnekade och gav mig iväg ut i söndags ändå. Hoppet stod tillden gamla sanningen (myten?) om att man lika gärna blir frisk efteråt som sjuk. Jag chansade. Det föll inte väl ut.
 
(Och för er som nu säger att man inte ska träna sjuk osv kan jag redan nu berätta att jag är en hyfsat förnuftig person och tränar inte med feber, ont i halsen, eller andra tydliga signaler på infektioner i kroppen. Svaga aningar och antydningar är en helt annan sak. Jag tränar då heller inte hårt, men vad som är hårt avseende intesitet och längd är mycket individuellt beroende på träningsbakgrund. Jag märkte överhuvudtaget inget av ngn typ av förkyling under träningen och höll pulsen på en mycket moderat nivå)
 
Jag blev helt enkelt förkyld.
Inte jätteförkyld, men förkyld. Nu är jag sjuk så pass sällan så jag blir lite "manlig" i mina symptom. Det blir med andra ord ganska synd om mig. Trots att jag inte är mer förkyld än att jag inte kan träna men är fullt arbetsför på jobbet.
Stackars mig!
 
Om jag nu ändå skulle vara förkyld en vecak så passar denna vecka väldigt bra - jag har kalendertetris både privat och på jobbet. Och det är faktiskt också lite skönt att släppa träningen. Tänker också att mina ben får vila. Säkert mycket nyttigt med tanke på att benen varit lite småsura på mig och envisats med lite småkrämpor.
 
På söndag planerar jag en runda igen...mina ben kommer att vara piggare än 3-månader gamla och ystra hundvalpar. Kan inte ens komma ihåg när jag hade ett sju dagar långt träningsuppehåll sist.
Till top