God Jul och Gott Nytt År

Om mig / Permalink / 0
 
Lite spontant och oplanerat och med kort varsel övergick min vanliga lunchlöpargrupp till ett mer officiellt arrangemang i form av en Tomtelöpning runt alla granar i Västreås city. Turen gick över torg och genom köpcentra.
 
Nästa år kör vi all in! Musik, fler löpare, mer event, mer glädje!
 
Nu har jag inte många rundor kvar i år...en ikväll och en i morgon och med lite tur en på fredag...sen är det en fullmatad julafton och sen iväg till Åre. Och väl i Åre hoppas jag vädret inbjuder 100% nerförsåkning. Med andra ordn 2-3 löppass kvar i år...och sen trappar vi upp säsong 2017.
Vi ses nästa år!
 
Säsongen 2016 har innehållt allt
vinster, jogg, löpning och ett fall som var kallt.
Nya kontakter och nya passioner
såsom MTB och swimrun I love gånger biljoner
men inget slår bergslöpning i första tagen
via en resa till Barcelona jag blev helt betagen
Nu checkar jag ut 2016 och bjuder i 2017
med hopp om ett år som bir kanon
Jag vill er alla önska en god jul och ett gott nytt år
med hopp om att ni alla ledighet och lite extra löpning får

Tuggar på...

Om mig, Träning / Permalink / 1
Har hamnat i en mellanperiod....
 
Innan jag blev sjuk var jag i grym form, men tre veckors förkylning toppad med bihåleinflammation gör inga underverka för formen...men motivationen var rätt hög efteråt...den enrgin togs kroppen dock inte till vara på utan bestämde sig för att ha lite ftersläntrande seghet och en känsla av att inte varar riktigt helt hundra frisk....Nu är motivationen till träning mins sagt varierande och den varierar över tid - både över veckan men också under träningspassen. Kan känna mig hur sugen som helst på träning men så dör det bara under passet och det blir ett pss som jag bara tuggar mig igenom. Andra gånger kan det vara preciiis tvärtom.
 
Käner mig skukt seg i löpningen - å andra sidan är inte detta en period på året då de flesta ligger på några höga nivåer...julen ställer krav, underlaget är halt, temperaturen är kall, elelr varmae än man trodde och det är för mycket kläder.... men jag låter det vara så...för det bästa med den här periode är att
1) snart åker jag till Åre för att njuta brädåkning
2) de blir nytt år och då kan jag ta nya tag och planera träningen för de kommande säsongen.
 
Jag kör på med min styrketräning 1-2 ggr i veckan. 
Och jag vet inte om jag blivit starkare och fått bättre teknik elle rom det beror på att jag tappat tre kilo i vikt under hösten - men från att ha hängt som en dtycke dött kött i chinsräcket kan jag nu utan problem göra tre. Känner att målet om att kunna dra av 5 "lite så där bara" faktiskt kan gå att nå.
Men jag skiter i orsaken - jag känner mig stark och cool. Och inspirerars av @fanny_josefine och @rastarunner90 på insta. Jag gör lite som när jag springer i bergen (då får jag styrka geon att leka att jag är Emelie Forsberg elelr Nuria Pica) jag låtsas att jag är som dem, att jag kan. Att verkligheten är lång däreifrån kvittar...och på närmare håll inpirerars jag av @mrs_southhelmet som dessutom är i min ålder...

Är du sån där träningsnarkoman? Det är därför du blev sjuk!

Om mig, Skador, Träning / Permalink / 2

Jag blir så oerhört less på min, delvis, korkade omgivning. Lovar att de allra flesta av er har varit med om detta.

Jag blev förkyld, inte jättesjuk, rätt pigg men bacillerna for runt i kroppen och satte sig lite i halsen och lite i luftrören och slutligen i bihålorna. Jag tränade såklart inte under den här perioden. Jag är dels vuxen och har erfarenhet, dessutom är jag en hyfsat intelligent person så jag vet att det inte är smart att träna med infektion i kroppen. Alltså gör jag inte det. Tränar alltså. När jag är sjuk.

Sen blev bihålorna värre. Det började blöda och jag gick till doktorn och fick medicin (antibiotika, kortisonspray och rinexin). Och rådet att inte träna under 10-14 dagar.

Det är då det händer. Omgivningen vaknar och har en analys om varför jag blev sjuk… Och med tanke på att jag så sällan är sjuk, max en gång per år, så det är klart att det MÅSTE HA MED MIN TRÄNING ATT GÖRA. Jajjamensan, givetvis så beror det på att jag tränar mycket. Givetvis blev jag förkyld med bihåleinflammation denna enda gång per år för att jag träääänar. Att de där andra jepparna runt mig har precis glömt bort sina egna 6 förkylningar per år och alla timmarna som deras arslen möter sofftyget. Jag måste ju vara en sån där träningsnarkoman eller nå´t. Såklart! Det blir nu helt legitimt att diskutera, värdera, kritisera och analysera mitt val av livsstil. Självinsikt saknas helt. Givetvis är min livsstil som resulterar i en enda förkylning per år myyyyycket sämre än deras….. ofta en livsstil med nästan avsaknad av träning, övervikt och sex förkylningar och en influensa per år.

Då gör jag misstaget…jag säger att jag kommer träna lite lugnt när jag känner att kroppen är frisk. Då kommer föreläsningen om hjärninflammation, hjärtproblem och mitt problem med måttlighet och för lite möte mellan arsel och soffa. Jag försöker påminna vederbörande om att jag är hyfsat intelligent och en ansvarstagande vuxen och att jag inte är vare sig helt korkad eller saknar erfarenhet.

Då gör jag nästa misstag…jag försöker förklara att det där med att träna och inte träna är personberoende och beror på vilken nivå man hade innan och att jag när jag känner mig frisk kan träna lite lugnt och försiktigt…. Då drar föreläsningen med träningsnarkomani, hjärtmuskelinflammation….. och jag försöker för döva öron påminna om att jag varken är fem år eller korkad….

Och jag får ett starkt behov av att på samma sätt som de kritiserar mitt val av livsstil, i all välmening förstås, ifrågasätta deras val av livsstil, också i alla välmening förstås….men det gör jag inte….

Antar att många av er andra varit med om något liknande?

Till top