Summering 2015

Om mig / Permalink / 1
Ett för mig magiskt löparår är tillända. Jo något till pass hinner jag med men i princip är löpningen för 2015 över och det är dags att ta sikte på 2016 års utmaningar - men om detta får ett  eget inlägg skrivas.
 
Jag gick in i 2015 med en alldelles nyt trailförtroende i själ och hjärta. En ambitiös plan med ett gäng ultratrail-lopp som uppvärmning till den stora utmaningen - Ultravasan 90.
 
Året inleddes dock med smolk i bägaren - ett löparknä. Som följdes av en trilskande vad. Som hade en ljumske som slöt upp till krånglet. Men Johan på Ortusfriskvård.se vet vad han gör och såg till att jag sprang som en hind.
 
Och som jag har sprungit! Med själ och hjärta och en tro på att jag kan. att jag är bra. Det har varit jobbigt ibland men mest har jag njutit. Resultatmässigt har jag överträffat allt jag någonsin har ens varit i närheten av att hoppas på. Jag har vunnit lopp, kommit trea, fyra, femma...Faktiskt är min sämsta placeringen den som 7:a på Ultravasan.
 
I backspegeln kan jag inte se något jag borde ha gjort annorlunda. Visst hade jag velat träna mer, vila mer. Men livet i övrigt vill jag också leva.
 
Året har inneburit nya löparvänner. Jag har gått från ensamvargslöpning till sällskapslöpare (i alla fall i bland). Förut var dte inget jag alls kunde tänka mig, nu längtar jag.
 
Hösten har varit tuff. Jobbet har övermannat mig och tiden för träning har varit mindre, återhämtningen sämre och motivationen trytande....
Om jag ändock ska se vad jag borde ha gjort annorlunda så är det nog att jag borde ha lagt in mer vila efter Ultravasan. Knake hade det hjälpt, kanske inte....
 
I mellandagarna åker jag till Åre för 10 dagar i backarna - välbehövlig mental vila från vardagen och en glädje i kroppen av att få besegra bergen på bräda....
 
Men innan dess återstår faktiskt en utmaning. På lördag 19 december ska jag springa en vertikal kilometer.
15 gånger upp till toppen på Skrapan via trapporna (hissen ned). 7 000 trappsteg. Det ska bli riktigt, riktigt kul och förmodligen väldigt jobbigt :)
 
Hur känner jag för året 2015....
 
Jag känner att jag är grym! Vid nyss fyllda 40 är jag bättre än vad jag någonsin varit och än vad jag någonsin kunde tro. Och det är en fett skönt känsla!
#1 - - Rund är också en form!:

Härlig känsla!! :-)

Svar: Jajjamensan :)
Patrizia

Till top